24.05.2024 г., 6:17 ч.  

На учителя 

  Поезия » Друга
128 1 0

От теб научих толкова неща,

щом следвах те нахално по петите.

Дори разбрах, угасне ли свещта,

аз пътя ще намирам по звездите.

 

Научих се решения да вземам.

Научих се и че безгрешни няма.

Успеха и провала да приемам

без да изпадам във излишна драма.

 

Научих се на вяра в мен самата.

Щом падна веднага да се изправям. 

Че хората са гости на земята.

Главата си от страх да не заравям.

 

Да изразя аз своето признание

не мога нито с думи, нито с лик.

Награда за учител по призвание

е само най-достоен ученик

© Таня Гулериа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??