7.11.2019 г., 16:41 ч.

Изповедта на една звезда 

  Поезия » Любовна, Философска, Гражданска
339 0 1

Аз съм цар на горите, а ти?
Вдъхновѝ се от моите думи
и красивия ден оцветѝ
с топлина и цветя помежду ни.

 

Разкажѝ накъде полетя...
Не лъжѝ, че това е химера!
За да бъдеш такава жена,
си живяла в любовни афери.

 

Аз съм цяр за душата. Четѝ!
Припомнѝ си кога те обичах!
Беше дар за сърцето... Уви...
Там сега тъмнината наднича.

 

Аз съм брат на мечтите, а ти
си сестра на мълчаните думи.
Със звездите не грея. Боли...
Ще забравя това помежду ни.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??