21.11.2017 г., 13:35 ч.

Изпреварваща епитафия 

  Поезия » Философска
234 0 2

За мене връх ми бе живота

и го живях дори с охота.

И със дъха си аз последен

достигам до финала леден.

 

Щастлив и тъжен – без обида,

от тука вече ще си ида:

със пръст от Странджа във бурканче

и с пясък от Бургас във канче.

 

Лежащ в полето на Обеля,

аз дума няма да обеля...

Но ще ви чувам гласовете

и от скръбта във часовете,

 

кога духът ми ви смущава

и нощем в сън ви посещава...

Това за мен ще е утеха,

че пазите от мене дреха.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??