14.02.2018 г., 14:23 ч.

Изтръпналост 

  Поезия » Философска
278 0 1

Тъмно, мрачно е небето.

Всичко пусто е около мен.

Всеки бавно бърза, додето

неусетно идва сетния му ден.

 

Светът е тъй голям, но е безлюден.

Хора има, но сами не виждат себе си.

Всеки ден е топъл, но за мен студен

и все повече се отдалечавам от сама мене си.

 

Времето сякаш спряло е за мен.

Всеки час е миг от вечността.

Дори ударите на часовника да спрат за ден,

няма да избегнат старостта.

 

 

30.08.2005 г.

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ммм да, старостта, няма начин, живота си отминава ден след ден, часовника тиктака, но трябва да живеем и да се радваме на живота докато можем. Браво, стихчето е супер.
Предложения
: ??:??