26.09.2009 г., 21:38 ч.

Изтънчен костюм 

  Поезия » Друга
518 0 2

В събота вечер излизам

обръснат, излъскан, обгърнат в парфюм;

луната съня ми изгриза,

изящна Дидона облада моя ум.

 

Гърдите ù меки целунах,

обгърнах ù голата плът;

тя в щастие сладко простена

и зъби заби в моя врат.

 

В ухото прошепна ми Шекспир,

през сенки от хладни лета;

усетил греховния допир,

в мен запулсира страстта.

 

В неделя заспах със зората

разкъсан, разхвърлян, ухаещ на смърт;

със сън ме дари светлината,

затъркаля се пак Сизиф дърт.

 

Нима любовта ми е нарцис,

откъснат от сластен фантом

или в плен на Анубис,

продаден съм в родния дом?

© Златко Тошков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??