5.05.2020 г., 22:52 ч.

Изтърсакът 

  Поезия » Авторска песен
691 0 0

ИЗТЪРСАКЪТ

 

Не зная как това стана,

но малката пращинка го направи,

родената от Сатана

на нищо хората направи!

 

И този страшен господар,

Човека ,унизен и хленчещ го остови,

а мислехме, че той е цар

и Господа превит ще ни достани!

 

И сграбчи цялата земя,

и в миг на нищо просто я направи
и като някаква ламя,

 на колене човеците посави!

 

Един безименен  келеш,

изпуснат в джунгата боща на воля,

от страх те кара да умреш…

И Господу ме кара да се моля!

 

Защо ни е такъв прогрес,

с ракети,с бомби и със интернити,

когато гонени от стрес,

и мишите ни дупки са отнети.

 

По  цяла нощ ти,се потиш

От страх и теб самия да не те хване,

трепериш мъжки като лист,

 на баба с билките да станеш  !

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??