20.11.2022 г., 5:52 ч.

Изтърсакът на света 

  Поезия
281 4 5

... защо крещят пияниците вън, защо трошат бутилки на асфалта,

защо превърна се в кошмарен сън и ни мори животецът ни калпав,

в озъбен ден без маска и без грим защо така се мразим помежду си,

защо на безразличие воним? – по гари, по пазари, в автобуси,

додето сутрин с третите петли се будят с обич другите народи,

 

кой има интерес да бъдем зли – и за носа в миражи да ни води,

и все се питам в чий ли интерес е да живеем и да мрем тъй бедни,

додето бърка в кацата с петмез побърканият Банкянски изедник,

и бъдещето твое тъне в мрак – там ни една звездица не трепери! –

народе мой! – световен изтърсак, зачеркнат във Господните тефтери.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??