6.06.2021 г., 9:33 ч.

Изумрудена сфера 

  Поезия » Свободен стих
343 1 5

Отдавна сме в клетката на времето -

а времето живее в нас...

Сменяват се шеметно картините...

а пропуснатите минути - отлетели!

Пътувам през времевия поток -

преминавам през миналото.

Забравили сме отдавна корените...

а човешките ни ценности и мечтите

са отдавна разпилени - настоящето

е плашещо...отеква стон! А ехото

го призрачно препраща...

оголихме сетивата си до точка

на кипене и дадохме воля на страхът!

В изумрудената сфера на времето -

няма телевизор нито радио...

управлява се от главният компютър

на нашите собствени  мисли... 

Затова мислите ми са позитивни

и сътворявам най - вълшебните

приказки и слънчеви послания!

Та светът е създаден за нас!

Ние сме благословени - обичани

и закриляни...Защо тогава се страхуваме?

За да вървим смело напред към бъдещето!

Ето видяхте ли? Портала на новото време...

Вижте само как блести с цветовете на дъгата!

Силни сме..! И изпълнени с безусловна любов!

Защото в нас е закодирана  - божествена искра...!

Бъдещето златно пред нас разстила най - вълшебния

си път за да пребъдем в мир и светлина...

В изумрудената сфера проблясват послания,

написани са от душата и пътуват през времето

и през пространството за да оставят следа...!

 

Звездите са толкова далечни но във всеки

един от нас е закодирана звездната им същност!

Само трябва да отворим сетивата си...

за да се докоснем до мъдростта и знанията

на вселената и да докоснем светлината...!

 

22.02.2021г

Катя Джамова

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Роси, благодаря ти от сърце за хубавите думи!
  • Харесвам поезията ти. В нея има мъдрост, вяра и тъга. Поздравления!
  • Миночка, благодаря ти за хубавите думи!

    Младене, благодаря ти за искрения коментар!

    Мили приятели, бъдете здрави и благословени!
  • Вечната мечта за пробуждане на звездната същност кодирана в нас. Кога ли ще настъпи най-сетне това пробуждане и възможно ли е изобщо то при човека?
    В стиха ти има много мащабност, Катя и тъга по неосъществената метаморфоза. Но има и светла надежда. Поздравявам те!
  • Хареса ми, Катя! Животът е отражение на нашите мисли, затова, да мислим позитивно! Хубав ден,!
Предложения
: ??:??