15.09.2020 г., 8:53 ч.

Изваяна от светлина, рисувана... 

  Поезия » Строги форми
750 2 6

Изваяна от светлина, рисувана

с най- хубавите, свежи цветове,

от аромати живи нацелувана

и галена от нежни ветрове.

 

Тридневно чудо, мила, ти не си.

Безсилни са пред тебе векове.

На тези две очи, лице, коси,

на тялото завиждат богове.

 

В прераждането вечно от любов

чертите ти са по- обогатени.

Небето и Земята с благослов

над тебе бдят безспирно откровени.

 

Наследница на Ева и Елена,

природата чрез теб е съвършена.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??