Изваяна от светлина, рисувана
с най- хубавите, свежи цветове,
от аромати живи нацелувана
и галена от нежни ветрове.
Тридневно чудо, мила, ти не си.
Безсилни са пред тебе векове.
На тези две очи, лице, коси,
на тялото завиждат богове.
В прераждането вечно от любов
чертите ти са по- обогатени.
Небето и Земята с благослов
над тебе бдят безспирно откровени.
Наследница на Ева и Елена,
природата чрез теб е съвършена.
© Асенчо Грудев All rights reserved.