28.06.2015 г., 21:16 ч.

Извън обхват 

  Поезия » Гражданска
377 0 0

ИЗВЪН ОБХВАТ

 

Преситихме се

от злоба и лицемерие.

Удивихме се

от човешко недоверие.

 

Преглътнахме

не един твърд залък.

Нахранихме

всеки хищник жалък.

 

Смазахме се

от агония, не физическа.

Нагледахме се

на простотия класическа.

 

Изприщихме се

от непрестанно тичане.

Уморихме се

от повсеместно чакане.

 

Наранихме се

от спестени истини.

Оправдахме се

с безсмислени причини.

 

Заровихме се

в грижи ежедневни.

Опиянихме се

от клюки злободневни.

 

Приехме

за истина лъжа нечиста.

Лишихме

душата си от вяра лъчиста.

 

Вървяхме

на бездна дълбока към края.

Заслужихме

участ жалка накрая.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Весела Найденова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??