Докосвам те
с нежност
в мечтите си...
И трепти небето -
звездното...
пропито от любов.
Вълшебен миг -
преодолял времето
и пространството
в невидимото
докосване на сетивата ни.
С усещането
за нещо безвъзвратно
изгубено във времето...
Друго време и друг живот -
извън познатата реалност...
И в мигът на тишината,
далечни спомени,
превземат сетива ми
и разлистват с трепет
страниците на живота.
Живея в реалност
където - живота
често ме приземява
и на колене ме поставя.
Не ми се спи!
А мечтите отлитат...
С притихнали
и наранени сетива
искам да се скрия
от света...
Но не завинаги!
Само колкото
да си поема дъх
от поредната битка
в живота...
От поредното -
предателство,
от умората
на ежедневието...
Притихвам!
Прибрала съм крилата си!
Но тази песен която
в момента звучи...
Защо ли ми се струва
толкова позната...
И ето, музата отново
ме докосва
и съм щастлива,
че мога да усетя
дъха на мастилото.
И да видя как листа
пред мен се изписва
и събужда сетивата ми
за живот...!
Дали да остана
в измислената реалност
или да открехна вратата
и смело да продължа напред!
Докосват се ръцете...
и изгарящата страст
на любовта ни
пълзи по - вените ни
и докосва с вълшебство
всеки наш звезден атом...
Вълшебен миг -
преодолял времето
и пространството
в невидимото
докосване на душите ни.
И усещането за нещо
безвъзвратно изгубено!
Друго време и друг живот...
Извън позната реалност...!
© Катя Всички права запазени
Затова обличам ризницата си
от светлина и тръгвам...
Всемира ще пребродя...
И ще пиша...ще пиша
за всичко онова което ме докосва...
И извора вълшебен ще открия
и в бокал от злато ще налея
противоотрова срещу злото...!
Катя