8.10.2008 г., 11:14 ч.

Извън приказката 

  Поезия » Любовна
726 0 7

 

Цикъл "Светулка на дланта"

Ти живееш в приказка,
аз - в тресавище
от измислици и
мечти посинели.
Гардероба от спомени
не отваряй,
горчи от износени
остарели надежди.
Над безсънната нощ
свети луната
сред звезди любопитни.
Звук на орган.
Лунна соната
над заспалите
в тъмното птици.
Не подавам пантофката
с размера ти точен.
Само те гледам
и виждам жената...

Жената, с която
сънят ми започва.

 

 

© Найден Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??