25.03.2022 г., 19:56 ч.

Извънреден Видовден 

  Поезия » Любовна, Философска
208 0 0

Аз разбирам живота, за Бога!

Отговорих на всички въпроси.

Вие какво научихте, хора?

Че в главите сте адски боси? 

Или любов как да чувствате? 

Да не бъркате "искам" с "мога" ?

Моя нрав е, безсрамно мръсен, 

но съм куче, вярно до гроба. 

И ранят ли ме там, в дълбокото, 

(да не дава Господ - в душата), 

ще захапя до счупен кокал. 

Да боли, както мен боля! 

Запомнете, и аз съм грешник. 

През живота, че до смъртта. 

За лъжа съм запалвал свѐщи. 

Прекадѝх истината с тамян. 

Аз разбирам го тоз' проклетник, 

ала не мога да го живея. 

Пропилях го все в човеци, 

пусти дано опустеят! 

И не смейте за миг да ме съдите! 

Предостатъчно писах за нея - 

любовта, тази вечна оскъдица, 

дето никой не я умее... 

Скоро, казвам Ви! Много скоро 

в извънреден нам, Видовден 

Дявол, мъка ще мери с Бога. 

После, който - каквото с Мен! 

 

Стихопат. 

Danny Diester 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??