28.01.2023 г., 10:19 ч.

"Жажда" 

  Поезия
127 0 0

Птицата летеж сънува.

Земята жадна е.

Слънце без билет пътува

на лодка във безкрая син

от небеса грамадни.

И бърза да погали всяко птиче,

когато през косите ми наднича.

Човекът казва: "Искам син!"

Детето иска свойто мляко.

Расте... мечтае за любов.

И ясно е – когато я дочака,

го завладява порив нов.

 

И злият лешояд жадува –

за нещо. Просто е – ще си открадне.

Птицата летеж сънува.

А земята жадна е.

 

                                                25.01.1991 год.

                                                 Пловдив

© Веси Филипова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??