21.08.2006 г., 19:07 ч.

ЖАЖДАТА НА МАМА 

  Поезия
890 0 8

                      ЖАЖДАТА НА МАМА

                                                

                                           Нали е смисълът в това:

                                           за жаждата си кладенец дълбае всеки.

                                           ...И водата в него да е бистра

                                           като сълзата на дете.

                                                                     Д.Денев

                   

                     “От където се завръщам

                      не видях

                      зеленото търпение на хълмовете

                      и мекото докосване
на близките неща около нас.

 

Бодливи светове видях,

утаени

в очи на ближни хора.

Напукана земя и дъждове,

които я дълбаят

още повече...

 

Завръщам се.

Бъди спокойна.”

 

...Попива всяка моя дума мама.


 

© Красимир Симеонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??