Ако в живота единствено чакаш
той сам блага да дарява... тогава
просто живота предай, на някой
който от сърце го обича и се раздава.
Ако в сълзите на някой не виждаш
тъгата... и в сянка студена с любов
не споделиш топлината, тогава ти
отдавна престанал си да бъдеш Човек.
Мизерник, готов живот да отнемеш
за собствена лъжовна химера.
Будител на сенки, страх и прокоба,
наивник, мечтаещ смърта на народа.
Не давай на злото да те обвземе
бори се и драскай, додето е време
и ако от болка, ръце отпуснеш
отчаян без време децата оставиш...
да тънат в мизерия, глад и тревога
тогава, Приятелю, знай враг си ти
на Народа... дано Бог се смели
и нека прости ни, затуй че вече
не сме единни! Хора продали се
за дребни Пендари.
© Ангел Всички права запазени
Поздрав от мен!