Желаната моя любов
Онази любов -
всеотдайна и трепетна -
която съблича ума ми на пръсти;
която в сърдечната област шепне
и е със сила да къса;
която
разлиства,
разнежва,
разтапя ме;
която дръзко и сладко ме пáри -
онази любов
от старите рафтове
на моя вечно
зелен
светофар.
© Надежда Маринова Всички права запазени