2.10.2012 г., 11:28 ч.

Желания... 

  Поезия » Любовна
537 0 3

           Желания...

 

Искам да съм Силата, която

ще извие между теб и мен

щом те грабна: щедра като лято-

страстна като огън разжарен...

 

Искам да съм Нежността, с която

ще те гали морската вълна,

щом плътта ти в слънчев бронз излята

тръпне там в приятна хладина...

 

Искам да съм Лунна нощ, в която

ще целуваш жадна като зной,

но да съм и болката когато

си сама под звездния безброй...

 

Искам да съм Тръпката, която

мълнийно пробягва като ток-

щом познаят сепнати телата:

Тайната на Първият урок!..

 

Искам да съм цветето, което

ще затъкнеш в ляво, над гръдта-

да се движа с такта на сърцето

и усещам как зове плътта...

 

Искам да съм и трева, в която

ще лежиш, очакваща по гръб

на мечтите пърхащото ято

с много радост, но и с малко скръб...

 

Искам да съм езеро, където

нощем слизат влюбени звезди,

а със тях и вън от деколтето

в хлад се къпят твоите гърди;

 

въздух да съм, но край теб раздвижен,

да те доловя дори със слух

щом се слея с твоя непостижен

извисен в желанията Дух!..

 

Искам да съм Оня миг, когато

ще поседнеш дъх да събереш

и на Любовта неосъзната

с любопитство шанс ще подадеш...

 

...Искам да съм Мисълта, която

като сянка бяга с твоя път-

днес Желание, а утре Вятър,

но със Времето от рът на рът...

 

д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всичките най-съкровени желания- изказани много красиво и поетично! Поздрав!
  • Искам да съм Оня миг, когато
    ще поседнеш дъх да събереш
    и на Любовта неосъзната
    с любопитство шанс ще подадеш

    Много се радвам,че прочетох!Поздрав!
  • Толко много..., - главозамайващи желания...!!!
    "Искам да съм Тръпката, която
    мълнийно пробягва като ток-..."
Предложения
: ??:??