22.08.2013 г., 7:55 ч.

Желания 

  Поезия » Философска
460 1 2

 

Желания

 

Искам в поривът на Вятър

поривисто развъртян,

да предчувствувам когато

се заражда Ураган!..

 

Искам в песента на птица

във любовната игра,

ако има и частица

болка-да я разбера!...

 

Искам блясъка на мълния

с бягащата светлина-

в миг да спре и видя пълния,

тайнствен образ на нощта!...

 

Вятърът да е попътен,

неразумна- Любовта

и от ураган упътен

да минавам над Света!...

 

Искам във свободен полет

да летя със Мисълта-

разпилял мечти на воля,

но от тях спасил една:

 

-Сутрин щом денят започва

да отмерва часове-

предложение за Обич

винаги да ме зове!..

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??