Желания
Искам в поривът на Вятър
поривисто развъртян,
да предчувствувам когато
се заражда Ураган!..
Искам в песента на птица
във любовната игра,
ако има и частица
болка-да я разбера!...
Искам блясъка на мълния
с бягащата светлина-
в миг да спре и видя пълния,
тайнствен образ на нощта!...
Вятърът да е попътен,
неразумна- Любовта
и от ураган упътен
да минавам над Света!...
Искам във свободен полет
да летя със Мисълта-
разпилял мечти на воля,
но от тях спасил една:
-Сутрин щом денят започва
да отмерва часове-
предложение за Обич
винаги да ме зове!..
Коста Качев
© Коста Качев All rights reserved.