18.03.2021 г., 19:47 ч.  

Желая твоята любов ( вирле ) 

  Поезия » Любовна
740 0 4

Изгрей мечтана ти пред мен,

да бъде светъл този ден

      със благослов.

Чрез теб животът възроден

разцъфва искрен и свещен

      и чувствам зов.

От красотата ти пленен

духът ще е обнадежден

      и чисто нов.

 

Желая твоята любов.

Без нея е светът суров

      и аз съм ням.

За теб съм винаги готов

и чезне всеки зъл покров,

      не ще съм сам.

Като Диана, ти на лов,

тръгни с лъка си образцов,

      за моя плам.

 

И отведи ме, мила, там -

във нежния, чудесен храм,

      тъй просветлен.

И обичта ще ти отдам,

и верен ще съм аз, и прям,

      най- откровен.

Сърце ми твое е до грам.

В съдбата си на тебе, знам,

      съм посветен.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??