10.01.2021 г., 11:27 ч.

Жена 

  Поезия » Любовна, Оди и поеми
833 1 6

 

Конска грива!
Бюстие и прашка!
Жартиери!
Цигаре! - мога да съм секси, дива!..
Стига да поискам!

Черно расо и касинка бяла!
Вълнени чорапи,
Ластици и ватени кюлоти!
По-смирена да съм от тревата мога!
Стига само да поискам!

Котешка ушанка от латекс!
От латекс и цяло боди!
Лачени ботуши - 10 сантиметров ток!
Кожен бич и белезници! - и това го мога!

Стига да поискам! Мога!

Бяла рокля, а полата клош!
Комбинезон!
Бикини от дантела!
Сутиен сатенен - за разкош!
Белички сандали -
за удобство - без чорапки!
Косата - хваната на кок!
Пълно съм видение!

Всекиго с невинна скромност озарявам!
Ангел съм! - Аз съм! Пак съм Аз!

На полето съм жътварка!
В магазина - продавачка!
В Банката съм шеф!
На война - боец съм!

Във завода съм заварчик
и работник и началник!
Инженер съм!
В Болницата съм хирург, сестра, чистачка!
И летец и машинист!
Космонавт съм!
Мога да съм всичко!
Знам и мога всичко!


Мога да се разтопя от мъка!
С нежност, мога Теб да разтопя!
Мога в страст,
да те накарам да изгаряш!
Да забравиш кой си!
От къде си?
На къде отиваш?! - мога чак до там да те докарам!

МОГА!

Мога го, защото съм Жена!


Защото раждам!
Тялото си Аз на две разпуквам и живот дарявам!
Мога го, защото за децата си
без страх - хиляда пъти мога да умра!
Мога го!..
Мога го,..защото съм ЖЕНА със главни
букви и от пламък съм изваяна!
Страст съм! и Любов съм и Омраза!
Ледена вода и огнена стихия!
Майка съм!

Любовница и домакиня!
Рамо съм! Приятел съм!

ВСИЧКО съм!
А от теб,..едно поисках ...

Да ме обичаш!...
Можеш ли го???

 

Valentina N.V. (Valentina Mitova)
01/07/2020

© Valentina Mitova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ангелина, все пак, това е събирателен образ ...Но по принцип, една жена е винаги много неща и може ако иска да е бъде, каквато реши! Жените са силни
    Скитница - Благодаря!
  • Грабна ме! Страхотен финал!
  • Такава жена трудно се обича, Валя, защото е непредсказуема и най-важното - знае силата и цената си. Но този, който я спечели и съумее да я обича, ще бъде най-честития - всеки ден ще е с нова жена и няма да му е скучно😉🤣. Поздрави!❤️
  • Миночка и Силвия, Благодаря Ви много! Така си е, има за какво да се гордеем и трябва да си го припомняме!☺❤
  • С една дума: Жена! Поздравления!
    А финалът е великолепен!
  • Същински ураган! Браво !От това стихо се възгордях, че съм жена!Поздравявам те!
Предложения
: ??:??