6.10.2009 г., 0:25 ч.

Жена на честта 

  Поезия » Оди и поеми
733 0 0

 

Жена на честта





Леден поглед нанякъде подхвърлен,

пореден нечий номер,

от нейната ръка на боклука изхвърлен.

Усмивка в скоби на отегчение

по лицето ú се появява

и друг с нови обяснения в любов

се явява.

Сърцето - на прах от лъжите разбито...

Лицето - от гняв и болка изпито...

Думи две през устните проронва

- нежелания така прогонва.

Дълги коси на рамо премята

и стари грешки от живота не пресмята.

Гримът черен прикрива истината за душата,

създава илюзията, че това е - Жената!

Всичко вътре е празно

- да се бориш за нея е напразно.

Сама ще върви по пътя си нагоре

дори и болка да ú носи това...

... защото знае, че е жена...

- жена не на илюзията и провала...

... А Жена на честта.

© Цветослава Младенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??