26.08.2023 г., 15:07 ч.

Жена от омагьосания кръг 

  Поезия » Любовна
164 2 1

ЖЕНА ОТ ОМАГЬОСАНИЯ КРЪГ

 

... чета ти по очите, че си тъжна – сърна, свалена с безпощаден лък,

въртиш се по семейната окръжност – един печално омагьосан кръг,

от вторника до събота – все среди, неделята – и тя! – не е добра,

панела дупчат лудите съседи, въртят на скара свинските ребра,

ти режеш пак доматките си – чери, мъжът ти пие водка от зори,

 

и мислиш си – ееех, тоя луд Валерий кога ще ме отмъкне вдън гори? –

все нявга и това ще ти се случи, но в някой друг животец – не сега,

додето ври яхнийката със лучец, не е възможен изход от кръга! –

пак събота, от мен да е проклета! – излез навън? – дано те види Бог,

помахай от балкона на поета, преминал край панелния ти блок.

 

25 август 2018 г.

гр. София, 9, 00 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Удоволствие е да те чета, при теб всичко е така естествено и непринудено, майсторско.

    Няма такава поезия!
Предложения
: ??:??