8.03.2024 г., 17:40 ч.  

Жена с главна буква 

  Поезия » Друга
120 2 2

ЕТИОЛОГИЯ НА САМОТАТА

 

XLIX. Жена с главна буква

 

 

Адамово ребро била,

но кръста на мъжа си носи.

Запее ли, ехтят била,

с гласа й шушнат сенокоси.

В литака си е толкоз стройна,

ефирна като самовила

и в нощите си неспокойни

бунтовно знаме би ушила!

Везмото й с изкусни брънки

придава живост на кенара,

нарамва слабичка и тънка

кобилицата от бунара…

Да люби страстно поназнайва,

а уж е кротичка и свята.

С усмивката си те омайва

и губиш почва под краката!…

Гръдта й чисто мляко дава,

което съхрани ни тук… И

Жената днес възвеличавам,

написвайки я с главна буква!

 

08.03.2024  г.

 

Владислав Недялков

© Владислав Недялков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красота, Влади!
    Красива е твоята поезия!
  • Красиво възпяваш жената с главна буква, скъпи Приятелю!
    За мен бе удоволствие и чест да прочета стихотворението ти.

    Честит 8-ми март на дамите в твоето семейство!
Предложения
: ??:??