20.03.2013 г., 12:38 ч.

Жена в небето 

  Поезия » Пейзажна
421 0 3

Нощта безличен мрак разстила

в небе от облаци и дим.

На залеза дори простила,

го скрива в пазва невредим.

 

Блести луната мълчалива,

като качена на стена.

На нея сянка закачлива

я прави образ на жена.

 

И таз луна-жена в небето

блести във нощните очи

и тялото ù непревзето

препраща лунните лъчи.

 

Небето с трепет я съблича

зад всеки облак-параван.

Така я слънцето обича -

да е гола в звездния таван.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??