21.12.2022 г., 10:37 ч.

Жената с бялото фишу 

  Поезия
451 2 2

ЖЕНАТА С БЯЛОТО ФИШУ

 

... жената с бялото фишу си взе кафе в бистро „Love story”,
и Мариус запя „Шу-шу!” – и сетне „Шу-шу-шу!” повтори,
поръча тортичка парфе, измъкна смартфон и запалка,
и дълго в чашката с кафе въртя си жълтата бъркалка
а аз – край барплота – на крак, допивах третата си бира –
и келнерчето с мръсен фрак бе почнало да ме нервира,

 

нали е мъжки свят, боде – мъжете сме си таралежи! –
добре, че все пак тя дойде! – и сякаш въздуха нанежи,
от ъгловото сепаре към мен подеха се парфюми –
и – уж, съм с думите добре, а пък изгубих ум и думи,
тя сетне влезе в моя стих – замислена, красива, малка! –
а – щом си тръгна, аз си свих за спомен жълтата бъркалка.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Та то обща бъркалка си е почти целувка. 🍯☕
  • нали е мъжки свят, боде – мъжете сме си таралежи! –
    добре, че все пак тя дойде! – и сякаш въздуха нанежи,

    "Нанежи" - ех, словесна веселена си.
Предложения
: ??:??