6.12.2023 г., 12:02 ч.

Жените, със които съм се любил 

  Поезия » Любовна
145 2 1

ЖЕНИТЕ, СЪС КОИТО СЪМ СЕ ЛЮБИЛ

 

... Жените, със които съм се любил през своя, отлетял от мен, живот,

все още си ги смислям – светъл пубер, макар и старче – пълен идиот,

загадъчни, тъй шеметни, красиви! – и днес мечтая миг да съм до тях,

в бистрото да ги черпя сок от киви! – да се пилея в топлия им смях,

край мен да ветролейнат светли рокли – и с техния изящен маникюр,

 

когато дъжд брадата ми намокри, да ми нащракат селфи – contre-jour,

да чувам как със токчета ми тракат – и да ги нерви грубият паваж,

и вечер, щом над мен се срине мракът, за тях да се помоля, Отче наш! –

по-тъжен и от Демона на Врубел, насън ще милна техните коси.

Жените, със които съм се любил, те моля, Боже, в моя стих спаси!

 

6 ноемврий 2023 г.

гр. Варна, 8, 45 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??