21.03.2015 г., 8:46 ч.

Женски тайни 

  Поезия
615 0 2

Ти никога не ще разбереш,

що за жена слънцето скрива.

Изправена цяла пред теб,

със студ любовта си прикрива.

 

Ти никога не ще разбереш,

защо е така мълчалива.

Но щом погледне към теб,

отвътре цяла се срива.

 

Ти никога не ще разбереш,

тази усмивка дали е щастлива.

Или здраво е стиснала зъби

и със сълзи душата полива.

 

Ти никога не ще разбереш,

на нея колко ù струва,

отвътре да вика, да блъска,

а мирно пред теб да кротува.

 

Ти никога не ще разбереш,

за женската мъка в очите.

Но оставиш ли я да страда сама,

ще ù гледаш само следите.

 

                                           Ива С.

© Ива Стоилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво и докосващо!
    ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ!
  • Женските тайни са безброй.
    "Но оставиш ли я да страда сама,
    ще й гледаш само следите."
    Наистина- ще си отиде! Харесах!
Предложения
: ??:??