19.04.2017 г., 11:37 ч.

Жертвоготовност 

  Поезия » Любовна
168 1 3

Носѝ си в сърцето вселена от страсти,

а вечер си лягай с набъбнали тръпки.

Хвърли от живота ненужните красти...

Не го съживявай с нерадостни кръпки.

 

И нека те носи денят на крилата,

а вечер да стигаш в съня си луната.

И следвай безгрешно на път правилата:

люби и обичай до тебе жената.

 

А щом се наложи жена да спасяваш,

живота си жертвай без задна умисъл.

Безсмъртие вечно така си посяваш-

смъртта ти добива най- истински смисъл.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Пепи!
    Благодаря, Еси!
    Радвам се, че ме посетихте, коментирахте и оценихте!
    Макар, че април се излага, ви пожелавам хубав ден!
  • Чудесно! Поздравления, Никола!
  • Браво! Много хубаво! Поздрави, Никола!
Предложения
: ??:??