16.06.2020 г., 16:31 ч.

Жестоко искам да си моя! 

  Поезия » Любовна, Философска
1467 6 8


Аз имам начини хиляда да обичам!
Но тебе любя само по един -
такъв, че цял живот ще се обричам
на твоята любов до старини... 
Изглежда, че ще мине дълго време. 
Ще се разделяме преди да се сближим. 
Ще се загубваме и пак ще се намерим. 
И ще умираме преди да се родим. 
Веднъж да опустее звездоброя, 
небето - до мастило да тъжи! 
Така жестоко искам да си моя, 
че вече не усещам да болиш! 
Аз зная тебе как да те обичам! 
Не чувствай страх "денят да е до пладне!" 
От нямане, на вечност заприличах. 
Не гасне огън, щом от огън пламне! 

 

Стихопат. 
Danny Diester 

 

 


 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??