24.06.2008 г., 7:42 ч.

Жестът 

  Поезия » Друга
588 0 3
 

Жестът е безмълвният език

на нашите мисли и желания,

чувства и пожелания.

Има жестове различни -

елегантни, неприлични,

жестове за успех, за сполука,

жестове за смърт, за скука...

Всички хора жестове използват,

а някои често от тях се възползват,

за да ни зарадват повече

или да ни унижат най-вече.

Едни жестове ни впечатляват,

радват ни или ни огорчават.

Други жестове ни направляват.

Жестовете равнодушни

никога не ни оставят,

някакви емоции вечно ни доставят,

под друг ъгъл живота ни представят.

Непрестанно жестове си разменяме,

а чрез тях ние се променяме.

С жестовете остаряваме

и не ги забравяме,

дори когато Богу дух предаваме.

 

 

 

© Анна Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??