5.10.2023 г., 8:17 ч.

Жилетка за врабчето и надежда 

  Поезия
279 16 16

Небето днес ми носи свобода

и полъх милва синята му кожа,

три облачета нижат бял гердан,

оранжевата есен му подхожда.

 

По рижите къдрици на дъжда,

протягат се лилави минзухари.

Обичам да се губя, без следа.

Небето спи на покривите стари.

 

Навярно сън сънува, че лети.

... Кълбото е накрая, има прежда

да изплета на зимата мечти,

жилетка за врабчето и надежда...

 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??