22.09.2020 г., 10:17 ч.

Житейска равнина 

  Поезия » Пейзажна, Философска, Гражданска
336 1 1

Сред залезни багри и трепети

в неотменния паметен смут,

из живота оставяш ти две следи

и трептиш в хоризонтния кът!

Знаеш - истини в тебе се бият

за победен човешки салют,

а неволи в засади се крият,

като сенки в широкият път!

Ти вървиш по света и унесен

в теб говори добрата страна,

твоя дух е - огнище и песен,

пред които мълчи съвестта!

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??