24.05.2013 г., 13:00 ч.  

Житен клас 

  Поезия » Любовна
1142 0 2

 

      

     Приведен клас съм, натежал

     със пшенично зърно зряло,

     в житейски жътви оцелял

     на синора между двата свята.

    

     Поклаща ме при порив вятъра,

     в междата полегнали безредно

     виждам овършаните приятели,

     а до мен пораснало бяло цвете.

 

     В омая поемам нежен аромат,

     обич възкресява моето стъбло,

     но стрък бръшлян ме изпреварил,

     обгърнал вече сътвореното от Бог.

 

     Как искам силен вятър

                                              да ме наведе,

     бялото си цвете да докосна и

                                   целуна за последно,

     пък после зърна ми да разпръсне

                                                  във полето,

     нека да израснат нови класове!

 

 

 

© Валентин Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??