16.01.2018 г., 23:48 ч.

Жива смърт 

  Поезия
300 0 0

Гледах, но не виждах, как времето минава.

Слушах, но не чувах, как гласът ти изтънява.

Очите ти ме наблюдаваха с все същата тъга,

но моите бяха забулени в тъма.

 

Реки от мъки минават по лицето ти.

Любов по-голяма от колкото заслужена.

Товар зашит в сърцето ти,

верига опасана на глезена.

 

И чувствам как гаснеш, как си тръгваш бавно.

Сърцето ми разкъсва се и идва с теб кървящо.

Душата ми остава тук,  все тъй студена и самотна.

Светлината ти не ще ме води вече. И топлината ти ще остави само спомен.

 

Краката ти изранени и кървящи, скитали по дълъг, стъклен път.

Изморена си, знам, но сърце голямо спира те. Доброта. Любов.

Боли ме и вкус на безсилни сълзи горчи в устата ми. Но аз пускам те, защото те обичам.

О, време безмилостно! И теб обичам и с теб ще се разделя. Живот.

© Грация Всички права запазени

Всичко е преувеличено. Запомнете това.
Дори живота е превъзнесен. Не вярвайте даже и в Рая, нито в Ада. 

-Siya
 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??