20.03.2018 г., 17:12 ч.

Живеем в паралелни вселени 

  Поезия » Друга
251 0 0

Живеем в паралелни вселени.

Боиш се ти от мен, аз от тебе – не,

но и двамата отдавна знаем –

не търсим другият да падне на колене.

 

Един от нас твърди, че вярва в бог

и за всяка постъпка е негов учител.

Другият знае, че очите не лъжат

и следва източен поет и мислител.

 

Ще продължава да търси до неговия предел

всеки своя изгубен кивот.

Не трябва парите да са едниствена цел  

в този или някой друг живот.

 

Щастливо живеят бизон и делфин

всеки в  своята отредена среда,

Загива делфинът оплетен в мрежи,

а убиват бизона със стрела в гръдта.

 

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??