24.05.2020 г., 22:46 ч.

Живееш ми се! 

  Поезия » Любовна, Философска
681 3 4

Не ме търси във тихи ветрове,

във капките на пролетния дъжд.

Във цвят липа или в лале.

Не, няма ме и в цъфналата ръж.

Аз идвам след дълбокия ти сън.

След нощи и кошмари те събудих.

Камбана съм и шепот, като звън. 

Страстта на окованата ти лудост. 

Не ще ме озаптиш със страхове - 

oтдавна ми се кланят във краката. 

Познавам я смъртта. Живота - не. 

Живееш ми се. Ти си ми съдбата! 

Не ме търси, защото аз съм тук! 

Стихия. Крепост. Храм. И покаяние. 

Ще бъда точно аз. И никой друг. 

Любов и твое дяволско желание... 

 

Стихопат. 

Danny Diester 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??