10.09.2007 г., 12:49 ч.

Живея... 

  Поезия
713 0 19

Живея в някакво
безумно измерение
без форма,
край или начало.
- Не лъжеш ли? -
пак питам огледалото,
обсебен от
поредното съмнение.
Живея в символи
и фрази еднотипни.
Превъплащения,
случайност,
време.
Жетвари жънат
бъдеще от
незасято семе
в поле от бурени,
кратуни,
тикви.
Живея в някаква
мъгла и тъмнина
и всеки
се спасява
както може.
Да се шегувам
мога и тревожен...


Спасителят
заспал е във ръжта.

© Найден Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??