Колко нелепи, колко коварни,
фрази в живота са популярни,
безкрупулен, силен те защитават,
Правда на слабия без да раздават.
Истината знае се от години,
търпи човекът чужди, роднини,
с Господ казват така се сближава,
щом на тирана даже прощава.
Върви животът но не развива,
очи затваря който заспива,
нагоре води само душата,
със справедливост вятър в крилата.
© Рот Кив Всички права запазени