4.02.2024 г., 19:28 ч.

Живот 

  Поезия » Философска, Свободен стих
122 1 1

Като костелив  орех  се пукна зората...

Чудеса аз днес не очаквам, но вярвам в тях...

Като ленти  се сивеят клоните в тази мъгла...

Приказки днес няма да четя, искам  истината...

 

Живот  е тази  стара дама, кокетка...

Която взима  от всичко и от чувства...

И като кукувица  се настанява в  тях...

Самотата е като клеймо за нея...

 

Да те боли от старост  е добре...

Но да те боли от кукувичи живот е жестоко...

Броим го на календар  и има още...

Да още да се вземе, даде и живее 

© Мария Чонкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • /Да те боли от старост е добре...

    Но да те боли от кукувичи живот е жестоко.../

    Мъдра фраза, ще я помня дълго време! Поздравявам те-чудесно е!
Предложения
: ??:??