20.08.2012 г., 13:23 ч.

Живот е, не поезия 

  Поезия
540 0 2

Живот е, не поезия

 

Не наднича нищо между редовете-

това не ти е крехката  поезия.

Днес зовем в очите враговете.

Жив живот е, не илюзия!

 

Враговете  на любовната поезия-

умора и под очите черни кръгове.

Днес няма време за поезия -

сърцата ни пронизани от снегове са.

 

И всичко тъй е ясно, начертано

и безнадеждно е съпротивлението.

Бъдещето може да е безпощадно,

ако не намерим своя път на откровение.

                     

Сбогуването- то не винаги е страшно-

болезненено е тихото довиждане...

И утрото е често толкоз мрачно,

всекидневно води до реалното пробуждане.

© Веселина Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??