7.02.2005 г., 15:49 ч.

Живот на заем 

  Поезия
977 0 4
Захапвам те....
мое малко, смешно, жалко съществуване
и хвърлям твоето кърваво тяло -
непоносимо, досадно...
Живот ли ?
Просто флиртуване с дните и часовете откраднати скришом,
и тайно бленувани -
едно безмислено съществуване...
Самотна
и чезнеща,
и много объркана -
лист в пясъчно сиво,
тихоромолещ мастилен поток....
Нито ме има - нито съм жива,
нито съм труп в живота ми гроб,
нито съм някой, нито съм никой
в този човешки поток
нито се обичам, нито се мразя,
нито изпитвам към някой омраза или любов....
Нито гледам напред - нито се връщам назад
нито ми липсва почивка, нито хляб
живот назаем взех
и плащам лихви - кървав дан - самота и капки кръв от моята душа...


© Кая Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??