24.04.2024 г., 10:29 ч.

Живот назаем 15 

  Поезия
37 0 0

 

   Ж И В О Т   Н А З А Е М  15

 

Дали светът е толкова глупав,

че очевадни неща не може,да види

или ледът за него е тънък и хрупкав

и страх поражда за живота му свиден?

 

Тънкият лед достъпен е за талантите,

във върховите моменти те левитират,

на най-изявените самотни биват им танците,

там,където те сътворяват,другите гравитират.

 

Там където са портите тесни

успяват само умните,дръзките,

но пред тях Времето е натрупало плесен,

на Истината пречеща,да възкръсне.

 

Не можеш,да възкресяваш със безверие,

което пречи,Чудото да се случи,

Вярата надъхва плесента със доверие,

че от нея пеницилин може,да се получи?

 

17.04.2024 г., гр Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??