Ж И В О Т НА З А Е М 21
Да се наслаждаваш на неизказаното,
което трепти между нюансите,музикалните тонове,думите,
това е привилегия специално запазена
за най-изявените гении и най-отявлените безумци.
Както без Светлина не съществува фотосинтеза,
така и без Висшата Тъмна Енергия не може,да се твори,
както от Светлината остава частица във всяко растение,
така и Висшата,Тъмна Енергия в гениалните шедьоври блести.
Кое кара очите ни,да възприемат
чрез наслаганите върху платното вълшебни петна,
най-неповторимите идеи на гения,
Еманация на неговата уникална душа?
Кое ни кара,нежно да тръпнем
от омайните звуци на човешкия глас
и ни зове,заедно с него да тръгнем
на Алиса към магичните патила?
Човешкият глас превърнат във думи,
подредени в красиви и чувствени рими,
ни повежда по чудните друми,
по които сме способни,дори да летиме.
23.04.2024г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев Всички права запазени