17.04.2024 г., 5:54 ч.

Живот назаем 9 

  Поезия » Свободен стих
53 0 0

Ж И В О Т   Н А З А Е М-9

 

Какво става със днешния свят,

защо е изпаднал до това долно ниво

на каменно,духовен,дивашки стандарт,

без видим за излизане хоризонт?

 

Какво душите души и потиска,

та толкова лесно се поддават на натиск,

нима,това което по-вечето от всички ни искат,

се оказва непостижимо на практика?

 

Революциите,през които сме минали,

за надстройката са натрупали материал,

но резултатът е войните и духовното сриване,

а светът все така не не е помъдрял.

 

Ако нещо много силно се иска,

то няма начин да не настъпи,

но засега тъмните сили разплискват

Енергията нужна за общото бъдеще.

 

Планетата на косъм все още търпи

от нас нанесените й рани,

но гневът й вече клокочи,ври и кипи,

и за разплата скоро часът ще настане.

 

Нашата сговорна и умна завера

отдавна предлага път за спасение,

но явно той не пасва на алчната далавера,

тласкаща света към самоунищожение.

 

Жалко,че това,което днес пиша,

утре няма да има,кой да чете,

информацията в Царичина спусната Свише,

работи само в рамките на мъдър тандем.

 

15.04.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??