26.04.2009 г., 21:12 ч.

Живот-напитка 

  Поезия » Друга
767 0 6

 

Има ли живот без надежди?

Има ли живот без мечти?

Има ли живот без неизбежни

катастрофи и лоши беди?

Има ли живот без радост?

Има ли живот без щастие?

Съществува ли вечната младост?

Няма я, а животът е един!

За мен той е напитка -

богата на количество и разнообразие.

Малко радост и щипка

болка с много страдание.

Една лъжица усмивки.

Две-три капки сълзи.

И малко думи, красиви,

... "Обичам те!" и "Боли!".

Сърцето на ситно нарязано,

душата - стрита на прах.

И всичко, неизказано...

прибавяме заедно с тях.

Да, животът прилича на питие.

Изискано, подредено с вкус.

Или кално и хаотично битие...

Спойствие или трус!

Обичам да пия тази напитка.

Макар понякога да горчи.

Тогава добавям мъничко китка

от щастие и добрини!

© Сладурркатта Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??