Има ли живот без надежди?
Има ли живот без мечти?
Има ли живот без неизбежни
катастрофи и лоши беди?
Има ли живот без радост?
Има ли живот без щастие?
Съществува ли вечната младост?
Няма я, а животът е един!
За мен той е напитка -
богата на количество и разнообразие.
Малко радост и щипка
болка с много страдание.
Една лъжица усмивки.
Две-три капки сълзи.
И малко думи, красиви,
... "Обичам те!" и "Боли!".
Сърцето на ситно нарязано,
душата - стрита на прах.
И всичко, неизказано...
прибавяме заедно с тях.
Да, животът прилича на питие.
Изискано, подредено с вкус.
Или кално и хаотично битие...
Спойствие или трус!
Обичам да пия тази напитка.
Макар понякога да горчи.
Тогава добавям мъничко китка
от щастие и добрини!
© Сладурркатта All rights reserved.