18.11.2006 г., 13:33 ч.

Живот назаем  

  Поезия
975 0 4
Сред прах и мръсотия се търкаля сърцето
пренебрегнато от хорската любов.
На хиляди парчета строшено е лицето
прекалено крехко за суровия живот.

Мисли пръснати сред горските пътеки
в предсмъртна агония се гърчат.
Думи постлани върху листата меки
върху тях да полетят се мъчат.

Заблудени и слаби покорно мълчим
живот назаем ден за ден живеем/
Пред кръстопъти хиляди стоим
за искрица щастие копнеем.

© Биляна Радоева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??